Home    Berichten    Agenda    Over ons    Lidkoren    Nieuwsbrief    Contact    interne berichten

 
 

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
 

 
Berichten
In memoriam Fons de Munck

In memoriam Fons de Munck

*12 maart 1934 -+- 4 maart 2016

 

Fons de Munck werd in 1982 secretaris van de Nederlandse Federatie Pueri Cantores, nadat hij in Hoek van Holland het koor De Zeesterren had opgericht. Landelijk voorzitter werd hij in 1985 toen Wim Buijs internationaal president van Pueri Cantores was geworden. Fons bleef voorzitter tot in 2007.

 In deze hoedanigheid werd hij al gauw een bekend gezicht in de wereld van de Nederlandse Pueri-koren doordat hij trouw evenementen, concerten en diverse uitvoeringen alsook jubilea bezocht; de kinderen waren dol op zijn pindakoeken en keken er naar uit dat hij ze mee zou brengen. Onder zijn leiding breidde de Nederlandse federatie uit tot maar liefst 35 koren. Hij zette een speciale website op voor jongenskoren en organiseerde in 1990 met Wim Buijs het internationale congres in Maastricht alsook in 2001 een succesvol symposium voor jongenskoren te Rotterdam. De halfjaarlijkse bijeenkomsten werden onder zijn leiding behoorlijk goed bezocht en hij was niet zelden beschikbaar als bemiddelaar in geval van conflicten en misverstanden. Daarnaast gaf hij menig bestuur goede en wijze adviezen. Van de koorschool Goes was hij geruime tijd voorzitter.

Fons ijverde voor de toetreding van niet-katholieke koren waardoor Pueri Cantores Nederland breed en oecumenisch werd. Samen met Wim Buijs zette hij zich in voor kinderkoren uit Oost Europa en hij was behulpzaam bij koorreizen van Oost-Europese koren naar Nederland.

Tot het laatst toe bleef hij geïnteresseerd in het wel en wee van Pueri Cantores, waarbij de traditionele jongenskoren zijn speciale interesse behielden.

Bestuur en leden danken Fons de Munck voor zijn grote inzet voor onze federatie. Een beminnelijk en kundig muziekliefhebber en kindervriend, maar vooral een goede, dierbare, warme en gelovige mens is van ons heen gegaan.

We wensen zijn echtgenote Riet, zijn kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte met dit grote verlies!

Op 11 maart werd voor hem in de H. Egbertuskerk te Hoek van Holland de Requiemmis opgedragen, waarna hij te rusten werd gelegd op de Algemene Begraafplaats aldaar.

 Moge Fons de Munck nu thuis zijn in het Licht van de Verrezen Heer, opgenomen in het hemelkoor van allen die eeuwig Gods lof zingen.

In paradisum deducant te angeli….requiescat in pace!

31-03-2016

Terug