Home    Berichten    Agenda    Over ons    Lidkoren    Nieuwsbrief    Contact    interne berichten

 
 

Gebruikersnaam:
Wachtwoord:
 

 
Berichten
Symposium en Jongenskorenfestival 2015: Boys, keep on singing!‏

Beste collegae!
 

Ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan organiseert het Stadsjongenskoor (SJK) Oldenzaal

een SYMPOSIUM op vrijdag 5 en zaterdag 6 juni 2015 en een JONGENSKORENFESTIVAL op zaterdag 6  juni 2015.

 

Ons motto is: Boys, keep on singing!

 

Allereerst wil ik je namens het SJK Oldenzaal van harte uitnodigen hieraan deel te nemen. De aanmeldingen komen nu langzaam binnen en er zijn inmiddels meer details bekend en te lezen op www.jongenskorenfestival.nl Deze site is nog in ontwikkeling en nieuwe informatie wordt voortdurend toegevoegd. Een officiële uitnodiging met een beschrijving van het totale programma volgt nog. Ik zou het fantastisch vinden om jou als collega op het Symposium en Jongenskorenfestival te zien! 

Adresbestand

Maar ik wil ook je vragen mij te helpen. Ik wil een adresbestand op bouwen met zoveel  mogelijk namen van collegae die ook niet mogen ontbreken op het Symposium en het Jongenskorenfestival. Wat het Symposium op 5 & 6 juni betreft wil ik zoveel mogelijk mensen bereiken die zich professioneel met de jongensstem bezig houden. Dat zijn kinder-, jeugd- en jongenskoordirigenten, studenten docent muziek, koordirectie en zang,  zangdocenten,(muziek) leerkrachten basis- en middelbaar onderwijs, logopedisten en muziektherapeuten. Ken je mensen in dit vakgebied of beschik je over een adresbestand waarmee je een grote groep kunt bereiken,  neem dan even contact met me op. Wat het Jongenskorenfestival betreft zou ik het fantastisch vinden wanneer niet alleen de bestaande jongenskoren hun weg vinden naar Oldenzaal, maar ook koorscholen die een (kleine) jongensgroep hebben of de jongens uit kinder- en jeugdkoren die zich eenmalig manifesteren als groep. Het lijkt me geweldig om alle niveau’ s te kunnen presenteren op 6 juni. Het maakt niet uit of je met een grote of kleine groep komt, daar hebben we in de opbouw programma rekening mee gehouden. Ken je dus koorscholen met een jongensgroep of weet je kinderkoren waar ook veel jongens in zingen, geef dat even aan me door. Zowel voor het Symposium als voor het Jongenskorenfestival hebben we al een aardig adresbestand maar we willen dat nog graag uitbreiden om zoveel mogelijk professionals te bereiken.

 

Informatie

Een 100-jarig jubileum is een bijzondere gebeurtenis, vooral omdat er in Nederland niet zoveel jongenskoren (meer) zijn. Reden te meer voor het SJL om dit jubileum niet alleen in eigen kring te vieren maar om er deels een (inter)nationaal evenement van te maken.  Behalve Nederlandse jongenskoren worden ook de zuider- en oosterburen benaderd. Met een jongenskorenfestival én symposium, een educatieve liedbundel en diverse jubileumprojecten en concerten wil het SJK Oldenzaal de ontwikkeling en opbouw van het jongenskoor voor het voetlicht brengen. Het SJK Oldenzaal wil hiermee de Nederlandse amateurkoorwereld én het professionele werkveld handreikingen bieden om meer jongens en mannen te interesseren om te gaan zingen.

 

Symposium vrijdag 5 en zaterdag 6 juni 2015

Het symposium gaat o.a. over de ontwikkeling van de jongensstem en bestaat  uit workshops, lezingen, presentaties en een forumdiscussie. Tijdens het symposium kun je kennis en informatie vergaren en delen en niet te vergeten kunt u hier netwerken. Het symposium zal hoofdzakelijk plaatsvinden op de vrijdag. Meer info op www.jongenskorenfestival.nl

 

Jongenskorenfestival zaterdag 6 juni 2015

De koren die aan het festival deelnemen (kunnen) komen met diverse leeftijdsgroepen om zo te laten horen hoe binnen de ontwikkeling van het koor op ieder niveau kwaliteit bereikt wordt. Er zijn kleine en grotere podia, geschikt voor ieder niveau en leeftijd. Tijdens het festival zal er ook aandacht zijn voor het sociale aspect. In een spel met alle deelnemende koren zullen begrippen als samenwerken en discipline op een speelse wijze aan de orde komen. Meer info op www.jongenskorenfestival.nl

 

Voor meer informatie of vragen kun je ook mailen via festival@stadsjongenskoor.nl of bellen via 06-13436667 met Hedwig Meen, projectcoördinator werkgroep Festival en Symposium.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Mariette Effing

Loomsweg 5a

7645 BA Hoge Hexel

 

T: 0546-433205

M: 06-1594140920-12-2014

Terug